Catalan English Spanish

El SOC augmenta enguany fins el 363 milions els fons per lluitar contra l'atur

27/06/2016
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada del secretari general del Departament, Josep Ginesta, i la directora del SOC, Mercè Garau, ha presentat les novetats de la programació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya 2016.
olors Bassa ha informat que enguany el SOC destina 363 milions d’euros a implementar les polítiques actives d’ocupació i de lluita contra l’atur, “el que representa un increment de més de 71 milions respecte de l’any 2015”.
El SOC posa especial èmfasi, ha subratllat la consellera Dolors Bassa, “en els programes mixtos que combinen formació i inserció laboral i els adreça als col·lectius especialment afectats per l’atur, sobretot el de llarga durada, i a les persones en risc d’exclusió”.

En aquest sentit, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha avançat que “com a novetat que els contractes del programa Treball i Formació seran de 12 mesos per persones majors de 55 anys perceptores de la Renda Mínima d’Inserció i majors de 55 anys en atur sense prestació ni subsidi per millorar la seva inserció laboral”.

A més, ha afegit, la consellera “es proposarà que el salari mensual per les persones contractades del programa Treball i Formació sigui, com a mínim, de 1.000 euros”.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat de relleu que “el SOC aposta per reforçar el desenvolupament local a través de la concertació territorial”.

Dolors Bassa ha explicat que enguany es redueix de 9 a 7,2 milions d’euros el pressupost destinat a agències de col·locació. “El SOC ha d’assumir els serveis a les persones com a servei públic d’ocupació, i hem vist que el grau d’inserció de les agències és similar al del SOC”, ha afirmat Bassa.
+ Informació

També destaquem

  • 1
  • 2