Catalan English Spanish

Primer Tastet d’Oficis a l’IMO per a joves interessats en conèixer diferents ocupacions

03/07/2017
En el marc del projecte Casa d’Oficis, els que ho desitgin ‘tastaran’ de primera mà les ocupacions de soldadura, pintura i jardineria
L’Institut Municipal d’Ocupació prepara el primer tastet d’oficis perquè els joves que ho desitgin puguin conèixer de primera mà les ocupacions de soldadura, pintura i jardineria. Els tastets, que es duran a terme els dies 4, 11 i 18 de juliol, permetran que durant tres hores els joves que ho desitgin puguin entrar als tallers d’aquestes especialitats i aprendre en què consisteixen aquests oficis de la mà dels joves treballadors que es troben contractats a través del projecte Casa d’Oficis. El tastet de l’especialitat de jardineria es realitzarà a l’Arborètum Dr. Pius Font i Quer i el de soldadura i pintura, a les instal·lacions de l’IMO.
El fet de conèixer les ocupacions permet que els joves clarifiquin el seu objectiu professional i facilita la presa de decisions pel que fa a la tria d’uns estudis reglats o un sector en el qual treballar en el futur. La Casa d’Oficis Treball als barris 2016, que desenvolupa l’IMO, és una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris 2016. És un projecte adreçat a joves aturats entre 16 i 24 anys i té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves en situació d'atur. Compta amb quatre especialitats formatives:
1. Operacions auxiliars de fabricació mecànica/soldadura
2. Jardineria
3. Pintura decorativa en construcció
4. Dinamització sociocultural
L’objectiu de les tres primeres és millorar el mobiliari i els espais públics municipals del barris de la Mariola, Centre històric i Noguerola. L’objectiu de la darrera, és donar a conèixer i reforçar la presència als barris dels equipaments culturals de l’Ajuntament (Museu de l’Aigua, Museu de l’Automoció Roda-Roda, Centre d’Art La Panera, Arborètum i Oficina de Turisme) i a la Seu Vella.
La característica que es destaca d’aquest programa de formació-treball és que, durant els 6 primers mesos, l’alumne treballador rep una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i els 6 mesos restants té un contracte laboral de formació. El projecte està adreçat a joves residents als barris Mariola, Centre Històric i Noguerola/Portal de Magdalena, encara que excepcionalment es pot autoritzar la participació de persones no residents en aquests barris.

També destaquem

  • 1
  • 2